Nexen – бъдещето като мисия

Южнокорейската компания за производство на автомобилни гуми Nexen Tire Co е основана през 1942 г. в град Янгсан. През 1985 г. там е изграден първият завод за производство на радиални гуми на марката. В началото на 90-те, Nexen се обединява с японската компания Ohtsu Tire & Rubber, което открива нови хоризонти и производствени възможности.

Името Nexen е комбинация от две думи -  next и century. То изразява воля и решимост в управлението на компанията, в името на едно по-добро бъдеще за всички.

Една от най-успешните години от развитието и е 2005 г. Тогава отваря врати Nexen Tire America в Щатите, с което корейският производител заявява мястото си сред големите имена в бранша. През същата година, Nexen получава патент на технологията за производство на каучукови наслоени силикатни нанокомпозитни гуми. В същото време новите модели UHP и Winter LTR / SUV са в процес на разработка, като до края на 2006 г. започва производството им.

Инерцията продължава. Открива се заводът в Кингдао, Китай през 2007 г., както и офиси в различни точки на света. Производствените нужди налагат изграждането на трета фабрика. Това се случва през 2012 г. в Чханньон, Ю. Корея. Изграденото съоръжение е едно от най-големите в света. Целта е до 2018 г. да увеличи производителността си двойно, достигайки 20 милиона гуми годишно.

За Nexen създаването на качествени автогуми е мисия. Този начин на мислене, в съчетание с усилията в разработването на технологии с отговорност към бъдещето, носи на компанията печалби надвишаващи $2 милиарда годишно.

В онлайн магазин autospot.bg ще откриете гуми Nexen на максимално ниска цена, с нов DOT и с 2 години гаранция. Предлагаме на вашето внимание избрани зимни гуми Nexen:

 

NEXEN WG-SPORT 195/65R15 91T  NEXEN WG SNOW G WH2 205/55R16 91T  NEXEN WG-SPORT 225/45R17 94V XL