Hankook – движеща емоция

Hankook Tire е първата южнокорейска компания за производство на автомобилни гуми, основана през 1941 г. Историческите и икономическите бури каляват компанията още в самото начало, а стремежът към технологично съвършенство превръща Hankook в един от най-успешните съвременни производители на автомобилни гуми в света.

През 1979 г. компанията открива Даежеон в Южна Корея - най-голямото съоръжение за производство на гуми в света. Заводът е специализиран в направата на радиални гуми. По това време те са много популярни в Европа, заради своята издръжливост и икономичност. Hankook увеличава износа на радиални гуми за САЩ и Европа, а през 1981 г. открива в Щатите дъщерната Hankook Tire America Corporation.

Компанията гради своя имидж чрез сътрудничество с най-добрите европейски марки като Volkswagen и Audi, както и чрез различни инициативи в международния спортен маркетинг.

Слоганът на компанията е Driving Emotion. С това послание Hankook обещава удоволствие от шофирането отвъд обикновените представи.

Днес Hankook Tire има филиали в Германия, Англия, Италия, Холандия, Испания, Турция, Русия и Унгария.

Компанията отдавна знае, че формулата за успех са технологичните иновации и безкомпромисното качество. От фабриките и излизат гуми за лека и тежка транспортна и товарна техника, за микробуси и автобуси. С инвестициите в технологичното развитие и иновациите, Hankoon Tire заявява недвусмислено целта си – да бъде световен лидер в производството на гуми, създаващ удоволствие от шофирането за всички клиенти.

През 2016 компанията пуска в Европа нова марка автомобилни гуми Laufenn.

В онлайн магазин за гуми autospot.bg можете да откриете на максимално изгодна цена зимни гуми Hankook и летни гуми Hankook с 2 години гаранция и бърза доставка в цялата страна.

Избрани модели зимни гуми Hankook:

HANKOOK W452 195/65R15  HANKOOK W452 205/55R16  HANKOOK W320 225/45R17