Bridgestone - един от най-големите производители на гуми в света

Световно известната японска компания Bridgestone Tire Co е основана през 1931 г. от Шоджиро Ишибаши. В превод на английски, фамилията му означава каменен мост и е използвана за име на марката.

От създаването си, стремежът на Bridgestone е да бъде безспорен световен лидер в производството на гуми. Нарастването на японската автомобилна индустрия позволява превръщането на мечтата в реалност. Bridgestone Group успява да се наложи като най-големият производител на гуми в Япония. Постепенно дружеството разширява дейността си в чужбина, най-вече в Азия.

През 1988 г. Bridgestone придобива Firestone Tire & Rubber Company. Това превръща Bridgestone в една от най-големите компании за гуми и каучукови изделия в света. Има участие във финландската компания Nokian, а дъщерна фирма на корпорацията е производителят на велосипеди с марките Bridgestone и Anchor.

Големият успех е подплатен с най-високо качество на производството, технологиите и отлично обслужване. Bridgestone е основен доставчик на гуми за Формула 1.

Зимни гуми Bridgestone можете да закупите от онлайн магазин autospot.bg на максимално ниска цена, с 2 години гаранция и с бърза доставка в цялата страна. 

Предлаганите от autospot.bg зимни гуми можете да закупите и на изплащане до 36 месеца.

Изберете нови зимни гуми Bridgestone