Какво знаем за акумулаторите Gigawatt?

Стартовите автомобилни акумулатори Gigawatt са популярен избор в икономичния клас, предлагайки отлично съотношение цена-качество.

Информацията за тази марка обаче се оказва изключително оскъдна и до голяма степен се изчерпва с това, че се "правят в Чехия по лиценз на BOSCH".

В действителност, акумулаторите с марка Gigawatt се произвеждат в чешкия завод на компанията VB Autobatterie GmbH (с централа в Хановер, Германия).

До 2002 във VB Autobatterie GmbH собственост имат Varta AG (80%) и Robert Bosch GmbH (20%). През 2002 Johnsons Control придобива бизнеса с акумулатори на Varta AG, с което получава и дяловете на Varta във VB Autobatterie GmbH.

Днес, в чешкия завод на притежаваната вече мажоритарно от Johnsons Control компания, се произвеждат и акумулаторите Gigawatt - по технология и лиценз на Robert Bosch GmbH.

Моделната гама на Gigawatt е доста по-малка от тази на други марки, произвеждани в Европа от Johnson Controls, като VARTA и Optima, например, но все пак достатъчно широка, че да покрие най-масовите леки и лекотоварни автомобили.

В България, а и в централна и източна Европа, марката акумулатори Gigawatt е популярна в икономичния клас, печелейки клиенти с изключително изгодната си цена и в същото време доста добро качество. Изключително популярна се оказва и сред клиентите на autospot.bg, които я нареждат в топ 3 на най-продаваните марки акумулатори от autospot.bg през 2015 година.


В autospot.bg ще откриете акумулаторите Gigawatt на много изгодна цена - с бърза доставка за цялата страна. Акумулаторите Gigawatt са с 2 години гаранция!

Купи акумулатор Gigawatt