Акумулаторите Bosch

Компанията Robert Bosch GmbH е основана през 1886 година в Щутгарт, Германия и носи името на своя основател.

Днес Robert Bosch GmbH е един от най-големите доставчици на автомобилни части и компоненти в света. Централата на компанията се намира в Герлинген - град близо до Щутгарт, а броят на дъщерните компании е над 350, разпръснати в цял свят.

Акумулаторите с марка Bosch се славят с отлични показатели, надеждност и дълъг живот, което ги прави предпочитан избор за много автомобилисти. Bosch стартови акумулатори използвайки три различни технологии:

AGM (Absorbent Glass Mat)

AGM технология - Бош

AGM (Absorbent Glass Mat) е една от най-върховите технологии при акумулаторите. При AGM акумулаторите електролитът е потопен в подложка от стъклени микровлакна, което позволява както преминаването на по-големи количества енергия, така и използването при високо ниво на вибрации. AGM акумулаторите се използват при автомобили със старт-стоп системи и регенериране на енергия при спиране и др. Повече за AGM технологията можете да научите в тази статия в нашия блог: AGM технология - какво представляват AGM акумулаторите?

EFB (Enhanced Flooded Battery)

EFB технология - Бош

За разлика от класическата технология за акумулатори с течен електролит, при EBF технологията положителната плоча е покрита с полиестерна тъкан, с което се подобрява захващането на активния материал за плочата. Благодарение на това акумулаторът е значително по-устойчив при циклично натоварване, в сравнение с конвенционалните акумулатори.

Именно затова акумулаторите, създадени по тази технология са подходящи за автомобили със старт-стоп система.

PowerFrame

Решаваща роля за надеждността и живота на акумулаторите, създадени по класическата технология, има решетката. PowerFrame е патентовата технология на Bosch, при която решетката е с оптимална структура, форма и изработка, така че да се осигури най-добро протичане на тока и значително предимство спрямо конвенционалните акумулатори. Технологията се използва в сериите S3, S4 и S5.

Стартовите акумулатори Bosch са разделени в следните серии, според своите качества, приложение и ценови клас.

Bosch S3

Това е икономичната серия на Bosch. Акумулаторите Bosch S3 са в ниския ценови клас и са подходящи за по-стари автомобили с малко електрически консуматори. Използва се технологията PowerFrame.

Bosch S4

Най-популярната серия стартови акумулатори на Bosch, която се позиционира в средния клас. Акумулаторите Bosch S4 използват или PowerFrame или EFB технологията, съответно цената на тези, които използват EFB е по-висока.

Bosch S5

Стартовите акумулатори Bosch S5 са от високия клас, като използваните технологии са EFB - за автомобили със старт-стоп системи, както и AGM - за автомобили, разполагащи и със системи за регенериране на енергията.

Bosch S6

Най-високият клас акумулатори Bosch са в серията Bosch S6. Това са акумулаори, произведени по AGM технологията - за автомобили със системи за регенериране на енергията и множество електрически консуматори.

 


Ако ви предстои смяна на акумулатора, няма да сбъркате, ако изберете Bosch. А закупувайки то от autospot.bg, получавате:

  • най-ниска цена
  • безплатна доставка
  • 3 години гаранция!

Акумулатори Bosch