Porsche представи Boxster и Cayman GTS

                   

      Те са още по-мощни, с по-добро окачване и с нов тунинг пакет

 

                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porsche добави нови Cayman и Boxster към GTS гамата си от модели. Cayman GTS и Boxster GTS са по-мощни и се държат по-добре на пътя. Освен това те се предлагат с нов тунинг пакет, който внася промени в нивото на оборудване над Cayman S и Boxster S.

 

 

 

 

Всеки от моделите е оборудван с 3.4-литров редови двигател, който отговаря на новите Euro 6 еконорми. Освен това те са с15 конски сили по-мощни и генерират 335 конски сили при Cayman GTS и 325 при Boxster GTS.Стандартно агрегатите са съчетани с 6-степенна ръчна скоростна кутия, а като допълнителна опция се предлага и новата седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя. С автоматичните скорости Cayman GTS ускорява от 0 до 100 за 4.6 секунди, докато времето при Boxster GTS е 4.7 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 285 километра в час при Cayman GTS и 281 километра в час при Boxster GTS.

Пакетът Sport Chrono подобрява поведението на двата модела на пътя и ги прави по-лесни за управление, докато системата Porsche Active Suspension Management регулира окачването електронно.Cayman GTS и Boxster GTS са със задно задвижване и се отличават от S-сериите с новите си брони, затъмнени биксенонови фарове, 20-инчови алуминиеви джанти Carrera S с гуми 235/35 за предните колела и 265/35 за задните. В интериора са добавени спортни седалки, облечени в кожа и алкантра.

 

Продажбите ще стартират през май 2014, като базовата цена за Boxster GTS ще е 52 879 паунда, а Cayman GTS ще започва от 55 397 паунда. Porsche сподели, че официалният им дебют пред публика е насрочен за автосалона в Пекин, който отваря врати през април.