Mercedes-Maybach Pullman акостира преди Женева

Флагманът струва 500 000 евро, ще има и бронирана версия

Mercedes-Benz разкри върховата версия на новото поколение S-Class. Моделът Mercedes-Maybach Pullman ще има премиера в Женева, а на пазара ще бъде наличен догодина.

"Екслузивност и лукс на безкомпромисно ниво", с тези думи германската компания определя флагманския си модел. Той използва базата на новата S-Class, но съществено се различна от нея по размери и оборудване.

Mercedes-Maybach Pullman е с цели 1053 мм. по-дълъг от Mercedes-Maybach S-Class, като общата му дължина достига 6499 мм. Лимузината е със 100 мм. по-висока от S-Class и има удължено до 4418 мм междуосие, което предоставя водещ в сегмента простор в салона.

Говорейки за салона, той разполага с две отделни кресла в задната част, които могат да се превръщат в пълноценни легла. Срещу тях има разположени още две седалки, които са сгъваеми. Задната част на салона е отделена от шофьорската кабина с електрическо стъкло, което може да бъде затъмнено с натискането на бутон.

Към момента липсва подробна информация за оборудването, но от снимките се вижда, че автомобилът разполага с широка централна конзола, допълнителни завеси на прозорците, монитори, 3D аудиосистема Burmester и много други.

Флагманът е оборудван с V12 мотор, имащ обем от 6,0 литра. Агрегатът е би-турбо и генерира 530 к.с. и 830 Нм. Динамичните показатели към момента не са известни.

Знае се обаче, че Mercedes-Maybach Pullman ще има и бронирана версия, която вероятно също се появи в Женева.

Съобщава се също така, че стандартната версия, чиито доставки ще стартират през 2016 година, има цена от около 500 000 евро в Европа.