BMW СЪС СПЕЦИАЛНА СПОРТНА ВЕРСИЯ НА КУПЕТО M235I

Специалният вариант на BMW M235i, озаглавен Track Edition вече е наличeн, но е предназначен единствено за холандския пазар. Освен ограниченият географски район, в който ще се предлага автомобилът, броят на произведените от него екземпляри също ще бъде лимитиран. Баварците ще дадат шанс само на 12 щастливци да се сдобият с модела, а цените започват от 83 000 евро.

Тази “изключително спортна версия на M235i Coupe", както я  описват от компанията всъщност не е силово по-различна от стандартната. Под предния капака на „напомпаното” купе е монтиран 3.0-литров 6-цилиндров TwinPower Turbo двигател с 326 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Задвижващият агрегат е куплиран с осемстепенна автоматична трансмисия. Тя позволява на колата да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,8 сек, преди да достигне максималните електронно ограничени 250 км/ч.

За разлика от техническата част, визията на машината е значително променена. Track Edition идва с аеродинамичен M Performance бодикит. Цялостният пакет включва по-голям сплитер, лип спойлер на задния капак, ревизирани странични прагове и по-агресивен дифузьор. Динамичното возило се отличава и с черна предна решетка, затъмнени „бъбреци“, спортна изпускателна система от неръждаема стомана, както и 19-цолови олекотени алуминиеви джанти.

В интериора също се наблюдават някои нови елементи, но в сравнение с екстериора, те са минимални. Трансформациите се състоят в алуминиеви педали, ръчна спирачка с карбоново покритие и спортен, алкантарен волан с инсталиран в него малък дисплей. Екранът е изключително ценен при състезания и пистови обиколки.