Как да изберем кола под наем?

При избора на автомобил под наем има различни фактори, които трябва да вземете предвид, за да изберете най-добрия автомобил под наем за случая. Когато обмислите всеки от тях и направите своето проучване, ще успеете да сведете избора си до клас автомобили или конкретен модел автомобил, който да ви послужи най-добре, според нуждите на вашето пътуване.

Кои са основните фактори, които трябва да вземете предвид?

Целите на пътуването

Преди всичко, трябва да си дадете сметка защо ви е необходим автомобил под наем и как избора на автомобила се отнася към целите на пътуването. Може би пътувате по бизнес и ще имате бизнес срещи? В този случай един луксозен автомобил под наем би могъл да демонстрира добър вкус и класа и дори да ви помогне да създадете предпоставки за успех на своите срещи по този начин.

Ако обаче пътуването е семейна ваканция, изборът на автомобил ще е свързан по-скоро с комфорта, мястото за багаж и безопасността. Тогава вероятно ще изберете комби или голям хечбек, който да побере багажа и да позволи удобно пътуване на цялото семейство.

Дестинацията

Ако наемате автомобил за града, не се хвърляйте на излишно голяма кола. В градски условия - особено ако пътувате сам, изберете автомобил от най-малкия клас, който ще можете да паркирате лесно и ще има нисък разход. Освен, ако няма причина да търсите имиджов модел, бихте могли да вземете евтин автомобил под наем, който не само ще ви спести излишни разходи, но и ще е най-удобен за града.

Помислете обаче за това дали ще ви се наложи да навъртите повечко километри в града и ако е така - обмислете варианта за автоматик под наем. Така ще е далеч по-малко стресово придвижването в натоварения трафик.

Когато ще пътувате по-надалеч, помислете за комфорта и мястото за багаж. Вероятно един по-голям автомобил от среден клас или дори джип под наем ще е по-удачен избор, отколкото някоя малка кола.

И като стана въпрос за джип - ако маршрутът ви включва черен път, не рискувайте с друго, а задължително вземете джип под наем. Не само заради сигурността, но и защото повечето рентакар компании изрично забраняват използването на другите класове автомобили по черен път и това може да ви донесе солени наказателни такси.

Бюджета

Е, разбира се, в крайна сметка става въпрос и за това какво може да си позволите в рамките на планирания бюджет. Сравнете не само дневната наемна цена, но и включените екстри, условията за наем на автомобила и цената на допълнителните услуги и екстри, които трябва да добавите.

Не на последно място, за да си спестите главоболия, доверете се на rent-a-car компания, която не само ви дава добра цена, но и има положителна оценка от клиентите.